Alweer voor de 25ste keer werd het Nederlandse klassieker seizoen geopend met de Interclassics beurs in Maastricht. Met bijna 35.000 bezoekers, een nieuw record, is dit het grootste klassieker evenement in Nederland en een teken dat klassiekers nog niets aan populariteit inboeten. Ruim 800 auto’s stonden dit jaar tentoongesteld, de meeste ook voorzien van een prijskaartje. In veel gevallen zelfs een hele flinke….. Elk jaar is er weer de discussie over de hoge prijzen en hoor je de geluiden dat de zeepbel dit jaar toch echt gaat barsten. De meningen daarover blijven echter verdeeld. Feit is dat er op de beurs enkele auto’s stonden die nu een lager prijskaartje hadden dan waarvoor ze enkele maanden geleden te koop stonden.

Deze ‘Flat Floor’ E-Type stond op de stand van The Gallery te koop voor €169.500. Enkele maanden geleden stond dezelfde auto in Brummen nog voor €205.000 in de showroom.

Natuurlijk struikelde je weer zowat over de Porsches 911 in alle soorten en kleuren. Maar daarnaast was het aanbod vrij divers, met steeds meer aandacht voor de modern classics uit de jaren 80 en 90. Of nog nieuwer. De aandacht voor deze auto’s is de laatste jaren sterk gegroeid, wat heeft geresulteerd in hoge prijzen.

Aan deze BMW M3 Cabriolet hing een prijskaartje van €99.000.

Ook dit jaar organiseerde Coys een veiling. De estimates waren in mijn ogen aan de voorzichtige kant en tijdens de veiling kwam het bieden nooit echt lekker op gang. En omdat het veilinghuis de aanbieders had verzocht om lage reserve prices te hanteren, of zelfs aan te bieden met ‘no reserve’, waren er enkele kopers die tevreden naar huis konden.

Deze keurige Ferrari 250 GTE met een verwachte opbrengst van € 240.000 – € 300.000 werd uiteindelijk verkocht voor €205.000 (excl veilingkosten).

Al met al wat het een gevarieerde beurs die je eigenlijk niet mag missen. Schrijf 10 tot en met 13 januari 2019 dus alvast in de agenda, dan wordt de 26ste editie gehouden.