Het initiatief voor een nieuw -derde- Register komt voort uit een indringende roep van binnenuit de vakgroep om kennisoverdracht. Binnen de bestaande registers wordt, ondanks andere beweringen, geen aandacht gegeven aan opleiding en kennisonderhoud. Daarnaast bestaat er eenvoudigweg geen Register voor séc Experts en Taxateurs van Motorvoertuigen. De bestaande registers staan daarmee verder van de automotivebranche af dan het RETM.

Het RETM is opgericht door initiatiefnemers afkomstig uit de taxatiebranche, automotiveopleidingen en (classic) automotive-consultancy. Daarmee zijn de nodige disciplines vertegenwoordigd om mét kennis van zaken binnen de branche uiterste zorg te dragen voor de doelstellingen van de Stichting die zich laat samenvatten in de Pay-off: Verzekerde deskundigheid, gezekerde waarde.

Wanneer u als taxateur onderschrijft dat er meer inspanningen mogen worden verricht om vakkennis te delen én over te dragen, schrijf u dan in, in het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen.