Ik ben Yves Tanke, oprichter en eigenaar van Tanke Taxaties & Car Consultancy. Ik ben geboren en getogen in Hengelo (O) op 21 juli 1975. Als persoon ben ik van nature behulpzaam, een mensen mens, gek van auto’s en ik heb een grote handelsgeest. Vrienden en bekenden hebben mij altijd al advies gevraagd bij aanschaf van een auto.    Tijdens mijn opleiding liep ik in 1990 stage bij een Vulcano bandenservice bedrijf in Hengelo. Al snel werd deze stage omgezet in een vakantiebaan en niet veel later een vaste aanstelling. Na 11 jaren gewerkt te hebben als  monteur, maakte ik de overstap naar de verkoop in automaterialen. Deze functie heb ik een jaar of 5 gedaan en al snel merkte ik dat mijn ambities groter waren. Dit monde uit in meerdere functies in diverse bedrijven en zelfs kortstondig tot de functie van assistent docent op een MBO school richting autotechniek, metaal/elektro. Ook een bijzondere ervaring, want deze jongeren hadden allen een rugzakje of waren moeilijk integreerbaar. De interesse om taxateur te worden is ontstaan in 2010, nadat ik me meer was gaan richten op mijzelf en wat ik graag wilde gaan doen. Het ondernemersplan ben ik toen gaan uitwerken, maar ik voelde dat ik er nog niet klaar voor was. Ik moest nog meer ervaringen op doen in het bedrijfsleven.

In 2016 liep ik vast in mijn werkzaamheden en heb ik contact gezocht met het RETM. Ik werd door verbonden met Jeroen van den Broek (tevens nu mijn mentor) en ben ‘hard aan de bak gegaan’ om mijn ambities te verwezenlijken (welke ik in 2010 al had uitgewerkt). Op 13 februari 2017 heb ik de stap genomen om taxateur van automobielen te worden en 5 juli 2017 kreeg ik de erkenning van het RETM.

Waarom taxateur automobielen?

Ik ben gek van auto’s! Mijn vader, die inmiddels al 27 jaar overleden is, vroeg altijd aan mij hoe zijn auto werkte en welke knopje en schakelaar voor diende. Mijn vader was een zeer gerespecteerde horloge- klokkenmaker/antiek handelaar/juwelier en goudsmid in Hengelo, die ook gek op auto’s was. Hij nam mij regelmatig mee in de destijds dikke BMW’s en Mercedessen. Ik voelde mij de koning te rijk wanneer ik weer mee mocht naar Frankrijk, Duitsland en België.  Het overlijden van mijn vader sloeg in als een bom en ik raakte goed van slag. Maar het gaf mij later ook de drive om te bewijzen dat ik mijzelf naar de top kon werken op mijn eigen manier. Ik heb als toekomstvisie dat ik een begrip wil worden in Twente met mijn bedrijf gericht op taxaties en bemiddeling van automobielen en advies.

Mijn favoriete automerken zijn: een Porsche 911, een Land Rover Range Rover Classic en een Range Rover Sport. De mooiste auto die ik tot nu toe getaxeerd heb is een Porsche 930 Turbo van 1989 van Porsche Classic Partner te Enter. En mocht ik ooit de loterij winnen…. dan is het eerst wat ik doe in een vliegtuig stappen en naar het bedrijf gaan die de Singer Porsche 911 heeft ontwikkeld… de perfecte Porsche 911 , model met de looks van eind jaren 60 en de puurheid van de jaren 80 met techniek van de jaren 90 en heden.

Met vriendelijke groet,

Yves Tanke van Tanke Taxaties & Car Consultancy.