Informatie over het inschrijven als taxateur of expert


Informatie over inschrijven in het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen

Om u in te schrijven in ons register zijn er een aantal voorwaarden en eisen waaraan u moet voldoen. We maken daarin een onderscheid in expert en taxateur. Ook is het mogelijk u in te schrijven als aspirant expert of taxateur.

Lees meer

Informatie over opleidingen, trainingen en vakliteratuur

Het  RETM voorziet niet in “een opleiding” die rechtstreeks leidt naar deskundigheid om het vak van expert en taxateur in motorvoertuigen binnen het register te kunnen gaan uitvoeren. Wanneer u het vak van expert / taxateur wil gaan uitvoeren kunt u zich kandidaat stellen door inschrijving waarna uw inschrijving wordt beoordeeld voor toelating. Hierna gaat u een introductietraining en eventueel een specialisatietraining tot klassieker taxateur volgen.

Lees meer

Direct aanmelden voor het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen.

Wilt u zich aanmelden als (aspirant) register expert of taxateur? Hier kunt het  formulier invullen als u aan alle eisen voldoet. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Lees meer

Waardedefinities van het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen

Veel waarde geschillen vinden hun oorsprong in een onjuiste of géén definitie van de getaxeerde waarde. Het begrip “waarde” kent vele varianten. Dit is noodzakelijk ten behoeve van het doel van de taxatie. Anderzijds is het voor de deskundige taxateur een vakinhoudelijke uitdaging om juist om te gaan met deze waardedefinities. Een waardering onder de luttele vermelding van de vermelding: “De waarde bedraagt:” kan, zal en mag u bij een RETM taxateur niét aantreffen.

Lees meer

Klasse indeling van het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen

De Stichting RETM volgt de internationale klasse indeling om de staat en kwaliteit van een klassieke auto / youngtimer in te delen. De classificering van een klassieke auto of youngtimer is een wezenlijk onderdeel van de taxatie.

Lees meer

Gedragscode en klachtenregeling van het Register Experts & Taxateurs Motorvoertuigen.

Wilt u weten wat de gedragscode van alle RETM ingeschrevenen is? Of bent u op zoek naar de klachtenregeling van de RETM? Deze vindt u op deze pagina.

Lees meer